Képek mentése Facebookról

A Facebook, valamint a csevegőalkalmazásokon (Messenger, Viber, SnapChat, WhatsApp, stb.) keresztül küldött képek egy kis felbontású és nagyon apró méretűre összetömörített, rossz minőségű kép. Az így kapott kép nem azonos a feltöltött képpel!

Általában azt javasoljuk, hogy a képeket közvetlenül arról az eszközről (mobiltelefon, fényképezőgép) mentsük el - vagy kérjük el eredeti felbontásban -, amivel készült (Pl. BlueTooth-os átküldésnél nem sérül az eredeti kép; ha a felhőbe tölti fel a telefonunk rendszere a képeket, akkor azok sem sérülnek, ill. e-mail-en keresztül is megőrizheti eredeti minőségét a kép: ha az e-mail-be beillesztett képnél a tényleges méretet választjuk - amennyiben a rendszer rákérdez erre.)

 

Ha erre nincs mód és csak a Facebook oldaláról vagy annak csevegő alkalmazásából, a Messengerről tudjuk lementeni a képeket, akkor viszont azt is helyesen tegyük, mert sok esetben előfordul, hogy nagyon-nagyon pici képként (kis felbontásban) mentitek el a képeket, amik aztán használhatatlanok és élvezhetetlenek lesznek.

 

Ezért nagyon fontos, hogy miként mentjük el a képeket Facebookról.

 

 

A különböző eszközökről különféleképp kell eljárni:

 

Számítógépen a képre kattintva a kép jobb alsó sarkában megjelennek opciók - ha a képen tartjuk az egér kurzorját -, köztük egy olyan, hogy Lehetőségek. Erre kattintva válasszátok ki azt, hogy Letöltés. Így nagyobb az esélye, hogy nem használhatatlan felbontású képet mentetek el magatoknak.

 

Sokszor, ha a kis képre jobb egérgombbal kattintotok és úgy mentitek el - vagy ha képernyőmentést alkalmaztok -, az mind nagyon kicsi és rossz képet eredményez. Úgyhogy mindenképpen a fenti módszert javasoljuk.

 

 

Mobilon is a legnagyobb hibát akkor követitek el, ha képernyőmentést alkalmaztok.

Itt a helyes mentés folyamata az, hogy a képre kattintotok, vagy a képen hosszan nyomva megvárjátok, hogy bejöjjön az az opció, hogy Mentés. Lehetőség szerint ezt a megoldást alkalmazzátok!