Vászonképek

 

Rendelés


Rendeléseket jelenleg csak személyesen és e-mail-ben tudunk fogadni és hamarosan a fényképrendelő oldalunkon keresztül is elérhető lesz!
A rendelés menete e-mail-ben:
- Küldjétek el a képet e-mail címünkre: keprendeles@szelinafoto.hu
- Írjátok bele a pontos méretet és az elkészülési időt
- Ha írtok telefonszámot, akkor probléma esetén azon keresztül is tudunk egyeztetni
- Kuponkód esetén adjátok meg a kódot is
- Kérdés esetén keressetek minket bátran!


Minden, amit a vászonképekről érdemes tudnod

Több részes váaszonkép nappaliban

Mi is az a vászonkép?

Vászon anyagra nyomtatjuk a képedet és egy fakeretre feszítjük ki, amit aztán így feltehetsz a falra képkeret nélkül.
Mondhatnánk azt is, hogy sokkal menőbb, mint a megszokott képkeretbe tett fényképek. Igazi modern hatása van és nagyon mutatós. Manapság nagyon divatos, nem véletlenül!

Vászonkép vakráma hátulról fotózva

Milyen fotó kell hozzá?

Bármilyen általad hozott képről tudunk készíteni vászonképet. A legideálisabb, ha pendrive-on hozod be hozzánk az üzletbe, eredeti, nagy felbontásban.

Viszont sajnos nagyon gyakori, hogy Facebook-ról mentitek le a fényképeket, vagy Messenger-rel, Viber-rel, WhatsApp-pal küldözgetitek át egymásnak. Ilyenkor durván leromlik a kép minősége, mely egy kis telefon-képernyőn nézve biztosan nem tűnik fel. A vászonképek viszont hatalmasak, ezért az így elmentett képeket nagyon nem javasoljuk ezekből a képekből.

Mindenesetre igyekszünk törekedni arra, hogy nektek a lehető legszebb képet készítsük, ez igaz minden más nyomtatásra is. Ezért próbálunk mindenkit arra kérni, hogy áldozzatok rá annyi figyelmet, ha már ilyen szép és nagy vászonképet készíttettek akár magatoknak, akár másnak, hogy a lehető legjobb felbontású, eredeti képet hozzátok, lehetőleg jól megfényképezett, nem homályos vagy sötét, hanem láthatóan is szebb képeket és akkor biztosan igazi éke lesz a lakásnak.

 

Milyen az az eredeti, jó felbontású kép?

Az utóbbi években megjelent mobiltelefonok legnagyobb része alaphangon is nagyon jó felbontásban készíti a képeket, úgyhogy ha közvetlenül a telefonról másoljátok át számítógépre és mentitek el egy pendrive-ra, akkor biztosan jó lesz.
Némi gond ott lehet, hogy nem szokták az emberek 16:9-es képarányról átállítani a kamerát 4:3-asra, így hosszúkás képeket készítenek vele és így nem biztos, hogy minden részlet rajta lesz a vászonképen. De az sem biztos, hogy ez sok esetben baj és akár lehet, hogy hosszúkás képet is kérhettek.

Ha behozzátok hozzánk, mi megnézzük a képet, és elmondjuk a véleményünket, hogy abból mit lehetne készíteni és hogyan.

 

Milyen típusú vászonképek kérhetőek?

Több részes vászonkép montázs

Gombóc Artúr arról híres, hogy szereti:
A kerek csokoládét, a szögletes csokoládét, a hosszú csokoládét, a rövid csokoládét, a gömbölyű csokoládét, a lapos csokoládét, a tömör csokoládét, a lyukas csokoládét, a csomagolt csokoládét, a meztelen csokoládét, az egész csokoládét, a megkezdett csokoládét, az édes csokoládét, a keserű csokoládét, a csöves csokoládét, a mogyorós csokoládét, a tejcsokoládét,a likőrös csokoládét, a tavalyi csokoládét, az idei csokoládét és minden olyan csokoládét, amit csak készítenek a világon.

Hát valahogy így van ez a vászonképekkel is....
Gömbölyű és kerek persze nincs belőle…, és mogyorós is csak akkor ha leöntitek mogyorókrémmel....
A lényeg, hogy kérhető hosszúkás, négyzetes vagy több darabból álló vászonkép is.

De ha pl. nincsenek nagy felbontású képeitek, akkor össze lehet rakni több kis képből montázst. Nagyon sokan élnek ezzel a lehetőséggel és a végeredmény is gyönyörű.
Ehhez a Collagerator nevű programot tudjuk ajánlani, ami internetről ingyenesen letölthető a számítógépetekre.
Mobillal ne próbáljatok meg összerakni montázsokat, mert azok kis méretű végeredményt adnak csak. Ha nagyon nem tudtok szerkeszteni ilyet, akkor tőlünk is kérhetitek, aminek szerkesztési díja van és ha lehet, akkor együtt helyben rakjuk össze veletek, csak annyit kérünk, hogy össze legyen gyűjtve, rátéve egy pendrive-ra, hogy mely képeket kéritek rá.

Nem saját fénykép

Vászonkép móló

Ha nem saját fényképből szeretnétek vászonképet, akkor érdemes az interneten kutakodni: elég sok helyen lehet ingyenesen letölteni jó minőségű, nagy felbontású képeket. Itt két ingyenes lehetőséget ajánljunk nektek:
- PixaBay.com: magyarul is tud, regisztráció után pedig téma szerint keresve a legtöbb kép nagy méretben is letölthető.
- A google keresőjét, ahol szintén téma szerint lehet keresni, csak a képek fület kell kiválasztani keresés után. Itt még arra kell figyelnetek, hogy a képek fül mellett nem sokkal van egy beállítások fül, ahol a speciális keresés alatt ki kell választanotok a képméretet ("szűkítés találatok szerint" rész): nagy méretű vászonképeknél legalább a 15MP-es méretet jelöljük be.

Ötletek

A sok részes vászonképhez egy rövid érthető cikket találtok soook-sok mintaképpel a Lakberendezés Trendmagazin honlapján, melyet ezen a linket érhettek el.
 

Vászonkép ötletek

Vászonkép óra
12,900 Ft

Vászonképóra

A hagyományos vakrámára feszített vászonkép továbbgondolása, merev hátlappal, melynek közepére óraszerkezetet rögzítünk.
Az óramutató átlagos hossza miatt a kép mérete 30x30cm, de üzletünkben / e-mail-en egyedi méretek és többrészes kialakítás is kérhető.
Az alap óramű finom járású lépkedős, nem ketyeg hangosan, kimondottan csendes. Másodpercmutató nélküli használattal minimálisra, alig hallhatóra tovább csökkenthető a ketyegés hangja (másodpercmutatót adunk az órához, de nincs rászerelve).


Áraink

Részletes árlistánkat itt találjátok, speciális, több részes, extra nagy vászonképekhez pedig egyedi árakat adunk!

 

Szabvány méretű vászonképeink ára:

20x30cm 7,200 Ft
30x40cm 9,700 Ft
30x45cm 10,200 Ft
40x60cm 14,600 Ft
50x75cm 19,000 Ft


 

Grafikusok, nyomdai előkészítők figyelmébe!

- A készítendő képet nem CMYK, hanem RGB színtérben kérnénk (nem 4, hanem 12 színű művészeti nyomtatókkal dolgozunk);
- A képhez legyen hozzárendelve alapértelmezett színprofil (sRGB, AdobeRGB, stb.);
- Törekedjünk a minél nagyobb felbontásra (~ 300DPI);
- JPEG formátum esetén a lehető legjobb jósági tényezővel legyen elmentve a kép; de a TIFF formátum is tökéletes (LZW vagy ZIP tömörítéssel);
- A képek méreteit 5- ill. 10cm-es lépésekben készítsétek el, tehát pl. 40x60cm-es méretben, vagy 50x75cm-es méretben;
- Mivel a vászonképek a vakrámára is ráhajlanak és látszódnak, ezért azt a minimum plusz 2.3cm-es (de inkább nagyobb) részt is adjátok hozzá az eredeti képhez, legyen ott is tartalom.
- Ezen kívül nincs szükség szegélyre, margóra, vágójelekre.

Köszönjük!