ZIPpelni jó!

Mire is jó az a ZIP? Cipzározzunk kicsit virtuálisan:))) Mutatok nektek valamit, amitől még inkább úgy érezhetitek, hogy ti aztán egyre jobban értetek a számítógépekhez és NEM, nem szeretném azt meghallani, hogy de hát én béééna vagyok ehhez, nem értek hozzá!

Ne becsüljétek alá magatokat!

Ezek egyszerű dolgok, csak egyszer kell megtanulni és a jövőben bármikor tudjátok már majd hasznosítani.

A lényege, hogy több dolgot - legyenek azok képek vagy dokumentumok, amit mind mind át szeretnénk küldeni valakinek - ne egyesével kelljen csatolgatni vagy feltöltögetni, hanem egy kattintással megtehetjük mindezt számítógépen!

1. Ezeket a küldendő dolgokat másoljátok be egy mappába mind és ezután jön a varázslás!!!

2. Kattintsatok az adott mappa ikonjára jobb egérgombbal és ott válasszátok ki a Send to, azonbelül pedig a Compressed (zipped) folder nevű lehetőséget a gördülősávból. Magyar megfelelője: Küldés – Tömörített mappa. Erre a kattintásra a gép készíteni fog nektek egy összecipzározott mappát, amit egyből láthattok is, hogy megjelenik nektek ugyanott, ahol a mappátok található.

3. Ezután már csak ezt a cipzározott mappát kell csatolnotok és repülhetnek is a cél felé!!! :)

 

Vannak egyéb módjai is ennek a csomagolási formának, pl. aki tud használni Total Commandert. Ha bárkit érdekel, szívesen segítünk abban is, hogy ott hogyan működik mindez, ha nem tudja használni.

 

Kicsomagolása is nagyon egyszerű, ha ti kaptok ilyet. Megnyitjátok, kijelöltök mindent, ami benne van és átmásoljátok egy másik mappába. Onnét már meg tudjátok nyitni!

ZIPPELÉSRE FEL! :)